donderdag 17 januari 2013

Opgravingscampagne centrum Boxmeer deel X


Opgravingscampagne centrum Boxmeer deel X

Geplaatst door:  03/07/2011


De laatste loodjes.
Kijk voor het hele verslag bij juni en juli 2011, rechtsboven!!!!!!
1
Archeoloog Brand Klooster kijkt bedenkelijk, nog een dag te gaan en nog zoveel sporen.
Op donderdag 30 juni werd besloten om het zuidelijke deel van  vlak 2, dat nog bijna alleen maar bestond uit oude funderingsresten, nog een keer op te graven. Men wilde nog een kijkje nemen onder het deel met de funderingsresten. Er was haast geboden want er bleef nog maar 1 dag over om alles te onderzoeken. Er kwamen op een aanzienlijke diepte nog een flink aantal sporen te voorschijn waaronder enkel waterputten. Op vrijdag ging men spoorslags aan het werk. Uiteindelijk lukte het om alles in te meten, in te tekenen en op te graven binnen de gestelde termijn. Dit kon omdat de sporen weinig tot niets aan vondsten opleverden. Een troost; het hele terrein kon achtergelaten worden zoals het erbij lag. De aannemer zal het terrein weer op orde brengen.
1 234
6 789
11 12de archeologen blazen de aftocht
13
De rust is teruggekeerd, alleen de jonge kraai blijft achter. Hij hield de archeologen gedurende de hele campagne gezelschap. Het waren 2 interessante weken met verrassende resultaten  en het waren vooral ook gezellige weken. Wij wachten vol spanning het opgravingsverslag af.
Met dank aan de archeologen van het ARC- Groningen.
In het MUSEUM GEMEENTE BOXMEER zijn de vondsten van ondergetekende tentoongesteld. U ziet een overzicht van 45 jaar archeologie in de Gemeente Boxmeer.
Klik op MUSEUM
Gegroet, Dick Reijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten