zaterdag 19 januari 2013

archeologisch avontuur


archeologisch avontuur

Geplaatst door: 18/07/2007
Ga terug in de tijd en beleef het verre verleden van dichtbij. In deze vakantieperiode zijn er mogelijkheden genoeg om de historie van dichtbij te aanschouwen en te beleven. Je waant je als het ware in een andere tijd.
Een stap over de grens met Duitsland
Xanten (Romeinse tijd)
Xanten1
Tijdens de 1.eeuw v.Chr. liep de Neder-Rijn in de kijker van de Romeinen.
Op de Fxfcrstenberg hebben zij een kamp opgericht, van waaruit zij via de Lippe de andere Rijnkant wouden veroveren .
Na de grote nederlaag van Varus tegen de door Arminus geleide Germanen in 9 n.Chr.,werd de Rijn de oostelijke grens van het Romeinse Rijk.
Ten noorden van dit kamp ontstond een haven met een nederzetting. Rond 100 n. Chr. verleende keizer Trajanus de stadsrechten aan deze nederzetting, en zo ontstond dan de naam Colonia Ulpia Traiana.
Een rechthoekig aangelegd stratennet met rioleringen, een indrukwekkende stadsmmur, een forum, een capitoolstempel, verschillende andere tempels, thermen en een amfitheater zijn ontstaan – dit allemaal uit steen, die van ver naar hier moest vervoerd worden.
In het archelogisch park van Xanten werden enkele gebouwen terug volledig of gedeeltelijk opgebouwd. Originele fundamenten zijn uiteraard overal in het park te zien .
Kijk over de schouders van de archeologen tijdens "Opgravingen live", bewonder de Romeinse woonruimtes in de herberg, of neem eenvoudig deel aan onze talrijke acties!
http://www.xanten.de/nl/toerisme/bezienswaardigheden/archeologisch_park_xanten_apx/index.php
Uit in eigen land
Archeon Alphen aan de Rijn
Archeon3 Archeon2
Archeon laat met 43 gebouwen, boerderijen en hutten de geschiedenis van Nederland herleven. Ervaar het verleden van 6000 voor Chr., de Romeinse periode van 12 voor Chr. tot aan de Middeleeuwen van de 14e eeuw.
Door archeologische opgravingen en wetenschappelijk onderzoek zijn onze reconstructie met de groots mogelijke precisie herbouwd. Onze Archeotolken laten de bezoekers de geschiedenis meebeleven. Dit doe zij door te laten zien hoe men vroeger woonde, leefde en werkte. Dagelijks zijn er volop activiteiten en demonstraties.
http://www.archeon.nl/
Historisch Openlucht Museum Eindhoven (IJzertijd)
Eindhoven Eindhoven3
Het museum bestaat uit een reconstructie van een prehistorisch dorpje ‘Eversham’ uit de ijzertijd (800 x96 50 voor Christus) en een middeleeuws stadje ‘Endehoven’ (1250 x96 1600 na Christus). Kijk in het jaarprogramma
voor een overzicht van dag tot dag, hier vindt u vele originele activiteiten en grootse evenementen. Zie het bijzondere aanbod voor groepen met vele uitgebreide mogelijkheden. Van een totaal verzorgd bedrijfsuitstapje tot een kinderfeestje of een educatief schoolprogramma. Kijk in de fotogalerij voor een impressie van het museum of lees het laatste nieuws.
http://www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl/
Veel plezier met een bezoek aan deze thema parken.
Beleef ook Sterckwijck live!!!!!!!!!!Img_2659
Dick Reijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten