maandag 21 januari 2013

Nienke Prangsma Lezing over Sterckwijck

Nienke Prangsma over Sterckwijck

Geplaatst door: 26/01/2008
Lezing Sterckwijck dinsdag 22 januari 2008
Op dinsdag 22 janauari hield Nienke Prangsma in de Nepomukkapel aan de Veerstraat voor de Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer een prachtige presentatie over op de resultaten van de opgravingen te Sterckwijck.
Nienke is projectleider van de opgraving Sterckwijck die in mei 2007 van start is gegaan en tot op heden veel aandacht krijgt in de media. Zij kon ons uit eerste hand kan vertellen over de resultaten van de opgravingen en de bijzondere zaken die aan het licht zijn gekomen waaronder enkele met een Europese primeur. Middels een powerpoint presentatie werden veel fotox92s van tastbare zaken getoond worden maar ook de verdeling van de opervlakte in haar tijdperken. Het was een archeologisch avontuur door het 40 hectare tellende gebied van Sterckwijck, prachtig overzichtelijk getoond met een mooie verteltrant.
Ook kwam duidelijk naar voren waarom er op Sterckwijck gegraven wordt en wat de doelstellingen van deze campagne waren.
Er waren 35 personen aanwezig waaronder de wethouder van cultuur Rien Klaassen. Een mooie geste. Het toont ook de hoge mate van betrokkenheid bij de ontwikkelingen op het gebied van de archeologie van de Gemeente Boxmeer. We hopen op een spoedige voortgang van van het onderzoek op het resterende gedeelte van Sterckwijck.
BOXMEER………………..GEEN WITTE VLEK MEER OP DE ARCHEOLOISCHE KAART, BOXMEER STAAT SINDS DE OPGRAVINGEN STERCKWIJCK ZELFS STERK OP DE KAART.
Lezing1 1 Lezing2 2 Lezing_2a 3
Lezing3 4 Lezing_3a 5 Lezing4 6
Lezing5 7 Lezing6 8 Lezing_6a 9
Lezing7 10 Lezing8 11Lezing_8a
Lezing9 12 Tot ziens Nienke, Doris, Sentine, Marieke, Femke, Kirsten, Roy, Herwin, Chris en Gerben, Wouter, Joost, alle kraanmachinisten en degene ik vergeten ben op te noemen, voor de fijne samenwerking op Sterckwijck. Zonder jullie bijdrage was ik nooit in staat geweest de weblog over de opgravingen te realiseren. Hopelijk zien we jullie spoedig weer terug zodat ik dan het 2e deel van mijn weblog Sterckwijck kan afmaken.
Gegroet
Dick Reijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten