maandag 21 januari 2013

open dag Sterckwijck 6 oktober 2007


open dag Sterckwijck 6 oktober

Geplaatst door: 03/09/2007
opendag
Op zaterdag 6 oktober wordt er op Sterckwijck een opendag georganiseerd. U bent dan in de gelegenheid om deel te nemen aan de rondleidingen waarbij u de opgravingen van nabij kunt bekijken en beleven. Er komt ook een tentoonstellingsruimte waar men de vondsten kan bewonderen en waar men een uitgebreide voorlichting krijgt middels kaarten en foto’s.
Wijgravenhier_1 Poster1
Wethouder Rien Klaassen opent de Open Dag om 10.00 uur bij het informatiepunt Sterckwijck, aan de turborotonde aan de Provinciale weg. De Open Dag is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Bij goed weer wordt u echter vriendelijk gevraagd om met de fiets te komen
De Algemene CultuurHistorische Stichting van de Gemeente Boxmeer, in samenwerking met Past2present en de Bibliotheek en de Gemeente Boxmeer, is nu reeds bezig om voorafgaande aan deze open dag een expositie in de Bibliotheek, in het Cultureel Centrum De Weijer te Boxmeer, te organiseren waar men een goed beeld krijgt van de opgraving en de resultaten ervan.
Een bezoek aan deze tentoonstelling is een goede voorbereiding op de open dag Sterckwijck.
De opening van de tentoonstelling opgravingen Sterckwijck in de Bieb op zaterdag 15 september om 11.00 uur wordt verricht door de wethouder Rien Klaassen.
Vanaf dan kunt u hier een deel van de vondsten van het Sterckwijck-terrein bewonderen. Op deze tentoonstelling met het thema: ‘100 voor, 100 na,’ ziet u alles over het leven en de dood in de Bronstijd, IJzertijd en de Romeinse tijd. De tentoonstelling is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 14.30 tot 20 uur, op dinsdag van 14.30 tot 17.30 en op zaterdag van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis.
Uitgebreide informatie over deze tentoonstelling in de bieb en over de komende activiteiten op Steckwijck wordt verspreid via de weekbladen, en dagbladen en flyers.
Ik zal op deze weblog ook aandacht besteden aan de lopende activiteiten. Ook de basisschoolleerlingen van de bovenbouwen komen aan bod. Alle basisscholen in de Gemeente Boxmeer hebben inmiddels een schrijven ontvangen van de Gemeente Boxmeer waarin bovenbouwleerlingen worden uitgenodigd om op een van de 3 vrijdagen in oktober( 5,12, 19) uitgezonderd de herfstvakantie en de eerste vrijdag van november(2), de opgravingen te bezoeken. Men dient zich hiervoor wel op te geven in verband met de organisatie.
Al met al veel interessante activiteiten rondom Archeologisch Sterckwijck.
Tot ziens
Dick ReijnenOpendag1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten