zaterdag 19 januari 2013

3 augustus…2007 “Het zwarte gat” op Sterckwijck


3 augustus… “Het zwarte gat”

Geplaatst door: 03/08/2007
Vandaag 3 augustus heb ik een kort bezoek gebracht aan Sterckwijck samen met mijn vrouw Els. Ze wilde ook wel eens een keer met eigen ogen zien waar al die mooie verhalen vandaan kwamen.
Het was de moeite waard.
Ronde_plek uit een eerder verslag
Ik wist dat men plannen had om de grote ronde plek, waarover in eerdere verslaggeving bericht is, wilde gaan onderzoeken, zodat het voor de hand lag dat we hier iets heel bijzonders konden aanschouwen. Op 2 augustus was men begonnen met het onderzoeken van de grote ronde plek. Deze was over de hele oppervlakte 140 cm verlaagd zodat de contouren in het gele zand beter zichtbaar werden.
Img_3829 Els in gesprek met Roy over het "zwarte gat ".
Nu deze vlek mooi afsteekt tegen het gele zand zou men denken dat men de betekenis ervan wel duidelijk was. Waren het meerdere waterputten bij elkaar? Was het een drinkwaterpoel voor het vee? Het blijkt heel moeilijk te zijn om een juiste conclusie te trekken.Toch maar even in het midden boren zodat de diepte ervan bepaald kon worden. Dan wist men in ieder geval al wat meer.
Vanaf de oppervlakte van de plek ging het met de boor maar liefst 2 meter naar beneden. Men trof tot op die diepte een klei/veenlaag aan die vaak in waterputten voorkomt.
Er is afgesproken om maandag of dinsdag het onderzoek op deze plaats af te ronden zodat het raadsel van het "zwarte gat" tevens aan de grond ontfutseld wordt. We zijn benieuwd.
Img_3836 boorproef door Roy.
Img_3837hmmmm grond met een luchtje …………..veen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten